Pokiaľ si dáme naklíčiť fazuľku Mungo, ktorá potom chutí ako surový hrášok, tak sa celkovo z hľadiska fosforu nič nedeje, fosforu takto nepribudne, ale ani neubudne. Ale keby sme oddelili klíčky od fazuľky a dali klíčky niekde na tanier ako špecialitu zvlášť, tak tu by bola koncentrácia fosforu v malom množstve vysoká. Ak by som to prehnal s konzumáciou klíčkov, jedol iba klíčky, tak tu som s pár lyžičkami prijal veľa fosforu.
Pokiaľ si dáme naklíčiť fazuľku Mungo, ktorá potom chutí ako surový hrášok, tak sa celkovo z hľadiska fosforu nič nedeje, fosforu takto nepribudne, ale ani neubudne. Ale keby sme oddelili klíčky od fazuľky a dali klíčky niekde na tanier ako špecialitu zvlášť, tak tu by bola koncentrácia fosforu v malom množstve vysoká. Ak by som to prehnal s konzumáciou klíčkov, jedol iba klíčky, tak tu som s pár lyžičkami prijal veľa fosforu.